Poziv mladima na učešće u projektu “Vjerski službenici i mladi protiv govora mržnje”

Pozivamo mlade ljude iz pet lokalnih zajednica: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Trebinje i Banja luka, da se prijave na učešće u projektu “Vjerski službenici i mladi protiv govora mržnje” koji provodi  Međureligijsko vijeće u BiH.

Poziv mladima na učešće u projektu “Vjerski službenici i mladi protiv govora mržnje”

Projektom se okupljaju mladi ljudi bliski crkvama i vjerskim zajednicama u BiH da zajedno rade na međureligijskom dijalogu i da oforme međureligijske timove mladih u svojim zajednicama.

U okviru projekta organizovaće se treninzi za medije s posebnim akcentom na aktivnosti na društvenim mrežama u smislu širenja pozitvnog narativa.  Na dvodnevnom treningu za medijsku pismenost i društvene mreže eksperti za medije će kroz predavanja i ineraktivne radionice približiti mladima najbolje načine predstavljanja njihovih ideja i pozitivnih poruka na društvenim mrežama.   

Ukoliko imate 17-25 godina, dolazite iz pomenutih lokalnih zajednica i otvoreni ste za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava s ciljem izgradnje pozitivnog i poželjnog okruženja za mlade, prijavite se na dolje naznačenu adresu i budite dio ove pozitivne i interesantne priče!

Poziv ostaje otvoren do 02. maja/svibnja, 2020. 

Za učešće na projektu možete se prijaviti na e-mail adresu:  office@mrv.ba  (ime, prezime, lokalna zajednica iz koje dolazite i broj telefona)

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).