KONFERENCIJA U SARAJEVU: Važnost međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou u BiH

U Hotelu "Holiday" u Sarajevu 15. i 16. februara/veljače održava se Konferencija “Važnost jačanja međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou u BiH”.
KONFERENCIJA U SARAJEVU: Važnost međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou u BiH

Na Konferenciji će se prezentirati uspjesi projekta “Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH” (SID), pokazati  rezultati jačanja mreže Međureligijskog vijeća u BiH i podijeliti najbolje prakse. Konferencija ima za cilj promoviranje poruke mira i pomirenja MRV-a široj publici.

Članice i članovi, aktivistice i aktivisti iz 15 lokalnih odbora za međureligijsku saradnju, među kojima i vjerski službenici iz BiH, prisustvovaće Konferenciji na kojoj će mladi i žene promovirati aktivnosti implementirane na nivou odbora kroz SID projekat. Konferencija okuplja široki spektar ključnih aktera radi promocije međureligijskog dijaloga i jačanja partnerstava i podrške na ovom polju.

Prvog dana Konferencije učesnicama i učesnicima će se obratiti članovi Skupštine MRV-a u BiH uz predstavljanje projekta “Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH” i izložbu umjetničkih radova mladih i žena, aktivistica i aktivista iz odbora za međureligijsku saradnju, uz priliku za druženje.

Drugog dana Konferencije, uz prisustvo članova Izvršnog odbora i Sekretarijata MRV-a predstaviće se rad MRV-a u BiH na terenu kroz predstavljanje rada 15 odbora za međureligijsku saradnju (Orašje, Banja Luka, Livno, Žepče, Trebinje, Foča, Novi Travnik, Bugojno, Zenica, Bijeljina, Bihać, Brčko, Goražde, Doboj i Tuzla), te najznačajnijijh aktivnosti za mlade i žene kao što su Samit mladih Kozara i Kongres žena vjernica Međugorje i mali grantovi.