KONCERT U ŽEPČU: “Sva djeca osjetila su pozitivnu energiju glazbe”

Povodom završetka projekta „Sakralna glazba kao terapijski učinak“ u petak je u prostorijama Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče održan je koncert učenika Glazbene škole i korisnika J.U Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepče.

KONCERT U ŽEPČU: “Sva djeca osjetila su pozitivnu energiju glazbe”

Projekt je protekla dva mjeseca realiziran u Dnevnom centru za djhecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču u organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju Žepče i Glazbene škole, uz potporu CRS-a unutar projekta „Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH“, te pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH.

“Dojmovi profesora koji su sudjelovali u ovom projektu su odlični, te su profesorima: Kristini Džambo, Slavenu Čoviću, Emiru Huseinagiću,Sanji Grabovac , Nerminu Suljiću ,Branku Radošu i ravnatelju Peri Zekiću dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje u projektu. Djeca su pokazala zanimanje za glazbu, a plod toga je i ovaj zanimljivi koncert. Sva djeca osjetila su pozitivnu energiju glazbe,a kako je njima bilo na koncertu moglo se vidjeti i tijekom njihovog nastupa”, kažu iz Glazbene škole, navodeći kako se glazba koristi kao rehabilitacijsko sredstvo kod socijalnih, emotivnih, kognitivnih i tjelesnih poteškoća s kojima se susreću ranjive skupine društva.