Poziv mladima za učešće na Mirovnom kampu

Poštovani/e,

Međureligijsko vijeće u BiH putem Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici organizuje Mirovni kamp za mlade (15 - 25 godina) iz sljedećih mjesta/gradova: Gornji Vakuf/Uskoplje, Zvornik, Orahovica/Zenica, Maoča, Vlasenica, Bratunac, Kalesija i Milići.

 

 

 

Poziv mladima za učešće na Mirovnom kampu

Učesnici će učestvovati četverednevnom mirovnom kampu, gdje će ih treneri voditi kroz rasprave i teme o dijalogu, međureligijskoj saradnji i toleranciji. Posebna pažnja će se posvetiti dramskoj pedagogiji.

Nakon toga slijedi posjeta lokalnim zajednicama iz kojih mladi dolaze. Za vrijeme posjeta, mladi će izvoditi dramski predložak sa kampa, učestvovati u panel diskusijama te posjećivati kulturne i vjerske znamenitosti.

Ukoliko imate 15-25 godina, dolazite iz pomenutih lokalnih zajednica i otvoreni ste za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava s ciljem izgradnje mira prijavite se i doživite jedno sasvim novo i nezaboravno iskustvo!

Kamp će biti održan od 21. do 24. novembra. 
Rok za prijave je 18. novembar.

Za učešće na kampu možete se prijaviti na e-mail adresu: office.omsuzenici@gmail.com (ime, prezime, lokalna zajednica iz koje dolazite i broj telefona)

Projekt se provodi u okviru Programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).